Kuster A-47

Kuster A-47

 • Kuster A-47

  De Kuster A-47 is een plezierjacht in de nieuwe klasse schepen van Kuster Yachts. Sterk en stoer, maar ranker en slanker. Ook sneller en nog zeewaardiger. Het laatste is opmerkelijk voor een jacht met een ruime open kuip.

  Zonder stabilisatoren beweegt het jacht zich heel kalm op en door hogere golven op zee en met in werking gezette stabilisatoren is het gedrag in zwaardere zeegang indrukwekkend beheerst.

  De slogan voor de Kuster A-47 'Thuis op zee' is niet alleen zeer toepasselijk voor het schip, ook opvarenden zullen zich zeer gemakkelijk en veilig voelen op tochten die zeer lang en langdurig kunnen zijn, want daarop is het jacht juist gebouwd. Een jaar of langer aan boord met alle gemakken van thuis. Daar staat, of vaart een Kuster A-47 voor.

  Open kuip

  De hydraulisch beweegbare mast voor het voeren van antennes, lichten en vlaggen staat op het kajuitdak, stevig, stabiel, trillingvrij. Het uitzicht vanuit de kajuit naar voren wordt niet gestoord door een volume, noch door een weerkaatsing van zonlicht. En de ruimte voor het nemen van een zonnebad wordt niet belemmerd. De grote open kuip biedt zeer veel beschutting en in de banken en onder de vloer buitengewoon veel bergruimte die er niet voor niks is. Want met een Kuster A-47 kunnen lange reizen gemaakt waarvoor allerlei voorraad en proviand opgeslagen en opgeborgen moet kunnen worden. De kuip kan natuurlijk van een tentdak of helemaal een kuiptent voorzien worden, die al naar gelang weersomstandigheden of wensen een leefruimte aan boord kunnen vergroten.

   

  Aan bakboord en aan stuurboord kan een schipper, staand in het gangboord, met een joystick moeiteloos een Noaber afmeren of ontmeren. In het hek zit een deur die toegang geeft tot het zwemplateau of gelegenheid geeft met behulp van een loopplank bij achterwaarts afmeren aan een kade comfortabel op- of af te stappen. Een Kuster A-47 mag dan heel goed 'Thuis op zee' zijn, het jacht beweegt zich ook uitstekend op rivieren, kanalen, meren en het is daar heel goed wendbaar en bestuurbaar.

   

  Aan dek

  De Noaber wordt gebouwd volgens een meervoudig knikspant lijnenplan met een enigszins uitwaaierende steven die een hogere snelheid mogelijk maakt en die minder buiswater veroorzaakt. Kuster A-47 worden gebouwd van 14,50 tot 20 meter. Omdat veiligheid voor alles gaat staan langs het voordek, de brede gangboorden en de grote open kuip hoge sterke roestvaststalen zeerelingen. Op het voordek staat een

  sterke hydraulische lier die een zeer degelijk anker kan uitbrengen en ophalen.

   

  Overduidelijk heeft ook de Noaber een terugvallend boeisel met –naast de kajuit- een verlaging voor een comfortabele op- en afstap van een zijwaarts afgemeerd jacht. Die verlaging voert ook nog eens al het overkomende of neerkomende water onmiddellijk van het dek en uit de gangboorden af. Fraaie luchthappers die goed beschermd worden door een buisconstructie die opvarenden aan dek ook houvast kan bieden, zorgen voor een goede ventilatie binnen.

   

  Interieur

  Ja en dan binnen. De kajuitvloer heeft hetzelfde niveau als de kuip. Geen trapje dus, alleen een drempel waartegen 'binnen' veilig waterdicht tegen 'buiten' kan worden afgesloten. In de wand die de kajuit scheidt van de kuip is het raam naast de deur traploos te openen en te sluiten. Een bijzondere voorziening.

  Binnen bevindt de stuurstand zich aan bakboordzijde.


  Vanzelfsprekend voorzien van alle moderne navigatiemiddelen. De stuurman of stuurvrouw heeft rondom een royaal onbelemmerd uitzicht. Het salongedeelte en de kombuis bieden de mogelijkheid om maaltijden te bereiden en er van te genieten als thuis. Alle apparatuur is aanwezig. Ruimte is er bijna te over.


  Het comfort is voortreffelijk. Uitstekende (vloer-)verwarming, prima ventilatie, totaal geen condens en een draaiende motor is eigenlijk niet te horen want de geluidsisolatie is fenomenaal. Onder de kajuitvloer is trouwens alles voortreffelijk en overzichtelijk gemonteerd en toegankelijk voor onderhoud en een eventule vervanging of reparatie.

   

  Eigenaarshut

  In het vooronder is ook zeer veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie ten dienste van de privacy. Die is zomaar niet te zien. En ook niet te horen. Ligt iemand te slapen in een van de twee hutten, dan kan in de centrale ruimte, gezeten in een comfortabele feauteuil, rustig op een groot scherm tv gekeken worden, of naar de radio geluisterd of op een laptop worden gewerkt.

   

  Van uit de eigenaarshut is direct toegang mogelijk tot de bad- en toiletruimte die te groot is om natte cel genoemd te mogen worden. De douche heeft een deur die het overige deel van de ruimte tegen spatwater beschermt. De tweede hut is zo groot dat gasten zich staande kunnen aan- en uitkleden. Tot de mogelijkheden behoort dat aan de gastenhut een toilet wordt toegevoegd. De ruimte onder het bed in de eigenaarshut is benut voor de plaatsing van een wasmachine en een droger.

   

  Ontwerp   Marinus Meijers Yacht Design
  Afmetingen   14,54 x 4,37 x 1,25 meter
  Kruiphoogte   3,10 meter
  Materiaal   Staal
  Delen  
 • Ontwerp   Marinus Meijers Yacht Design
  Afmetingen   14,54 x 4,37 x 1,25 meter
  Kruiphoogte   3,10 meter
  Materiaal   Staal
  Rompvorm   Multiknikspant
  Waterverplaatsing   22,7 ton
  Slaapplaatsen   4
  Motor(en)   Vetus-Duetz DT66
  Brandstoftank   2450 liter
  Vuilwatertank   280 liter
  CE-certificering   CE B
 •   Vaartest Waterkampioen Kuster A-47
    Vaartest Motorboot Kuster A-47
 • Naam*     Adres    
  E-mail*    
  Telefoon     Land    
  Opmerkingen*    
  Contact    

  Kuster Yachts

  Kelvinstraat 2D

  8861 ND HARLINGEN

  Tel. +31 (0)517 391054

  Fax +31 (0) 517 391126

  Email: info@kusteryachts.nl

 • &nnbsp;
Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice