Historie

Kuster Yachts

Consonant Yachts is in 1995 begonnen met het bouwen van Barkassen vanuit Vriezenveen. Daarna werden vijf kruisers van een eigen type, genaamd Mecru, gebouwd. De werf schiep ook een heel bijzonder schip: de Support Vessel, waarvan er twee gebouwd werden. In 1999 werd het eigen type stoer en zeer fraai motorjacht Kuster ontwikkeld. Daarvan zijn er inmiddels meer dan zeventig gebouwd. In 2015 is de werf overgenomen door North-Line Yachts uit Harlingen en heeft het bedrijf een nieuwe naam aangenomen: Kuster Yachts.

North-Line Yachts is in 1976 opgericht als Jachtbouw Zevenhuizen door Rients van Sluis en Henk van der Land op bedrijventerrein Zevenhuizen in Franeker. In de jaren '70 is het jachtbouwbedrijf begonnen met de jachtbetimmering van alle types plezierjachten. Het familiebedrijf heeft in de loop der jaren haar diensten fors uitgebreid en in 2000 is de leiding overgenomen door Sipko van Sluis.

 

In 2007 is de werf gestart met de bouw van een eigen lijn schepen: North-Line Yachts. Door het succes van de North-Line serie is besloten in 2012 te verhuizen naar een nieuw pand, direct aan het Van Harinxmakanaal in Harlingen en heeft het bedrijf een nieuwe naam aangenomen: North-Line Yachts.


 

Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice