Kuster A-42

Kuster A-42

 • Kuster A-42

  Een nieuwe open kuiper voor open water; ontwikkeld en gebouwd door Consonant Yachts. Het bijzonder goed aangeslagen concept van de A-38 is aangehouden, maar bij een groter model zijn natuurlijk meer mogelijkheden; maar ook kansen om wederom een uniek schip op de markt te brengen! Door haar uitgekiende rompvorm zijn alle typerende kenmerken van de Kuster optimaal verwezenlijkt.

  Het resultaat mag er zijn! Oogstrelend door de gewelfde oppervlakken, maar toch vanuit dié gedachtegang ontworpen én gebouwd om onder alle omstandigheden de bemanning veiligheid en comfort te bieden. 

  Aan Dek  
  De rondom aangebrachte hooggelegen zeereling met op de juiste plaatsen aangebrachte handrelingen geven een veilig gevoel wanneer men aan dek staat. Brede gangboorden bieden veel comfort bij het aanleggen of voor het tijdelijk neerleggen van een stootwil of landvast. Fraai vormgegeven, en voor haar taak berekende bolders, bieden prima afmeermogelijkheden. Het voordek, dat zo is geconstrueerd om 

  eventueel overkomend water direct naar de gangboorden af te laten vloeien, biedt een heuse onderdekse bergruimte voor stootwillen en meerlijnen. Aan bakboord naast de hydraulische ankerlier zijn de twee verzonken en waterdicht afsluitbare kunststof gascontainers: zij staan borg voor een goed doordacht gassysteem.

  Op het kajuitdek is, in een stevige rvs mastvoetfundatie, de neerlaatbare aluminium mast geplaatst. Natuurlijk is deze de uitgelezen plek voor antennes, radardomes en het zoeklicht: vrij van eventueel storende oppervlakken. De gastenvlag kan eenvoudig worden gehesen. 

  De hooggeplaatste ventilatie inlaten voor de motorruimbeluchting zijn één van de vele reeds in het ontwerp stadium doordachte zaken als het gaat om veiligheid en stabiliteit.

  Open kuip
  Een echte “leefkuip”; van spiegel tot pui even lang maar breder in vergelijking met de Kuster A-38. Het was nu mogelijk de kuipvloer bijna 30 centimeter hoger boven de waterlijn te plaatsen, en natuurlijk zelflozend uitgevoerd! Dit komt de zeewaardigheid en natuurlijk de bergruimte onder de kuip ten goede. Het bergen van fietsen aan boord is hierdoor geen probleem meer. Doordat het dekhuis op hetzelfde 
  niveau ligt is er ook weer wat meer volume beschikbaar voor de gastenhut. Al is het vrijboord iets hoger, en de instap naar de kuip toch minder diep, het uitzicht daarentegen is rondom optimaal. De ingebouwde banken geven sfeer, bergruimte en in combinatie met de kuipkussens een volledige ligbank. Doordat de zijden 10 graden rugvalling hebben is comfort gewaarborgd en kan altijd wel een plekje worden gevonden ín of juist úit zon of wind. Met een optionele stevige tafel geplaatst, nuttigt men graag een maaltijd buiten.

  De optionele buitenstuurstand is afkomstig van de grote zus, de Kuster A-45. De console voorziet in de mogelijkheid voor het plaatsen van navigatie instrumenten en marifoon. Een optionele spiegeldoorgang biedt in combinatie met een loopplank een elegante maar vooral makkelijke in- en uitstap.

  Stuurhut / Kombuis  
  Een nieuw interieur van een Kuster laat u zaken zien die u niet eerder tegenkwam, toch is alles wel even praktisch gebleven. De keuken met het grote “doorgeef” raam naar de open kuip, is wederom geplaatst tegen de achterpui. Met daarnaast de zo typerende stevige en goed geïsoleerde aluminium deur. In vergelijking met de kleinere zus, de A-38, is er nu meer bergruimte gecreëerd voor proviand en andere zaken. Optionele apparatuur zoals wasmachine en zelfs afwasmachine behoren nu tot de mogelijkheden.

  Aan stuurboord is de zithoek geplaatst, welke ruim plaats biedt aan 5 personen. De zithoek biedt gezelligheid en een panoramisch uitzicht, maar ook houvast in onstuimige zeeën. Een uitklap aan de unieke middenbank bezorgd de vaste meevaarder uitzicht naar voren met de voeten omhoog! De stevige salontafel klapt simpel uit tot eettafel.

  De meervoudig verstelbare stuurstoel geeft een veilig zicht rondom, waarbij alle apparatuur onder direct handbereik ligt. Onder de salonvloer is het motorruim geplaatst, welke middels een groot luik toegankelijk is. Overzichtelijk gemonteerde en daardoor goed bereikbare apparatuur is rondom de Vetus-Deutz 170 pk motor opgesteld.

  Eigenaarshut  
  De eigenaarshut met ruime omkleedmogelijkheden bevindt zich in de voorpunt. Naast volop bergruimte voor kleding en schoeisel is een dubbel bed geplaatst in de franse opstelling. Standaard worden alle bedden voorzien van lattenbodems en dikke matrassen. Voor het wasgoed is een fraaie opberglade onder het bed aanwezig. De leesroman voor bij het slapengaan kan netjes worden geplaatst in de boekenplank welke gemonteerd is tegen het piekschot. 

  Gastenhut / Lounge  
  Tegenover de natte cel is de gastenhut gesitueerd die met een eigen afsluitbare deur kan worden gescheiden van het gangetje. Het is goed bereikbaar en meet ruim anderhalve meter breed. Een diepe hangkast is tegen wand van de eigenaarshut geplaatst. Stahoogte voor uitkleden en een adequate zithoogte boven het bed geven de gasten een rustgevend gevoel.

  Indien gewenst kan van de gastenhut een geriefelijke open ruimte worden gecreëerd. Door ondermeer het wegvallen van een gangetje kan de ruimte worden gebruikt voor een echte lounge. Een onbespied kamertje voor twee, met diepe zetels voor ‘s avonds laat: knus met een boek, een spelletje, borrel of een gezellig televisieprogramma. Een flinke kast met zowel hang- als leg mogelijkheid zijn in deze lounge aanwezig. Evenals de mogelijkheid voor flessenberging Een klein bureau voor de laptop behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

  Ventilatie en lichtinval is ruim aanwezig middels drie klappende patrijspoorten en een goed toegankelijk vluchtluik.    

  Toilet / Douche  
  Afdalend vanuit de stuurhut is aan bakboord de natte cel gelegen. Deze is zowel vanuit de hal als ook vanuit de eigenaarshut te bereiken. Sta-ruimte is in de gehele natte cel aanwezig. De douchecabine is separaat opgesteld en kan worden afgesloten middels een veiligheidsglas deur. De douche is voorzien van een extra zit, waardoor comfortabel douchen altijd mogelijk is. Eénhandel mengkranen bieden nog meer comfort, evenals de vele opbergmogelijkheden in de toiletruimte.

  Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   12,50 x 4,35 x 1,15 meter
  Kruiphoogte   2,70 meter
  Materiaal   Staal
  Delen  
 • Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   12,50 x 4,35 x 1,15 meter
  Kruiphoogte   2,70 meter
  Materiaal   Staal
  Rompvorm   Multiknikspant
  Waterverplaatsing   16,5 ton
  Slaapplaatsen   2+2
  Motor(en)   Vetus - Deutz DT - 66
  Brandstoftank   2400 liter
  Vuilwatertank   180 liter
  CE-certificering   CE B
 •   Vaartocht Franse Kust en Kanaaleilanden
 • Naam*     Adres    
  E-mail*    
  Telefoon     Land    
  Opmerkingen*    
  Contact    

  Kuster Yachts

  Kelvinstraat 2D

  8861 ND HARLINGEN

  Tel. +31 (0)517 391054

  Fax +31 (0) 517 391126

  Email: info@kusteryachts.nl

 • &nnbsp;
Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice