Kuster A-31

Kuster A-31

 • Kuster A-31

  De Kuster A-31 is de kleinste uitvoering van de Kuster serie met dezelfde stoere en toch elegante uitstraling van de grotere exemplaren. De A-31 is een echt volwassen scheepje, maar door de compacte maten en het speelse van de verhoudingen oogt hij toch zeer sportief.  

  De gewelfde vormen van romp, opbouw en dekken geven veel extra stijfheid aan het vaartuig. Het lijnenplan van deze bijna rondspant boot, de constructie, het gewicht en de gewichtsverdeling van de A-31 zijn geheel afgestemd op een echte allrounder: zo comfortabel mogelijk te varen!

   

  Ondanks haar bescheiden formaat is de Kuster A-31 een trouwe reisgenoot, die , ook als de omstandigheden minder vergevingsgezind zijn, je veilig thuis brengt.

  Aan dek:
  Waar haar zussen zich onderscheiden in elegantie, kenmerkt de kleinste telg uit de Kuster lijn zich door haar uitnodigende, maar toch ook sportieve uiterlijk. Door de uitgekiende plaatsing van de stuurhut in combinatie met de plaatsing van de ramen is dit een in het oog springend detail. Hierdoor wordt de robuuste rvs zeereling als niet storend gezien, waardoor de zeereling toch zeer veilig kan worden uitgevoerd, alsmede de diverse handrelingen op het dak. Door het plaatsen van de motorruimbeluchters op een zo hoog mogelijk punt op het dak , maakt het de Kuster A-31 tot een volwaardig zeegaand vaartuig. Door de klapbare aluminium mast op het kajuitdek, waarin diverse (navigatie)apparatuur is geplaatst, wordt de doorvaarthoogte teruggebracht naar een hoogte van 2,40 meter!   

  Open kuip
  Een voor deze lengte zeer grote open kuip met banken tegen de spiegel en tegen de openkuip stuurhutwand, biedt een perfecte beschutting tegen weer en wind tijdens het varen. Door de diep gelegen kuipvloer kan opspattend water moeilijk vat krijgen op de open kuip. Onder de waterdicht af te sluiten bakskisten kan zeevast veel spullen geborgen worden. Door de aanwezigheid van opstaptreden aan stuurboord en bakboordzijde wordt en makkelijke en veilige toe- en uitgang gecreëerd. Onder het gangboord zijn legplanken waar ideaal stootwillen en landvasten als ook vlaggen en dekwasbezem een voor de hand liggende plaats hebben. Onder deze open kuip bevindt zich een grote berging, waar ruim plaats is voor vouwfietsen en vele andere grote zaken die vaak gewenst zijn mee te worden genomen op langere reizen. Een optionele openkuiptent geeft een perfecte beschutting tegen wind en water waardoor de leefruimte, óók bij slecht weer, sterk wordt vergroot.  

  Om het extra buitengevoel te kunnen hebben kan er optioneel een buitenstuurstand met stuurwiel worden geplaatst. Vanaf hier heeft men dan ook alle noodzakelijke apparatuur onder direct handbereik, waardoor het varen met een enkelvoudige bemanning zeer comfortabel is; ook tijdens het aan- en afmeren!   

  Stuurhuis/kombuis
  Een stevige en geïsoleerde aluminium deur verschaft toegang tot het stuurhuis annex salon / kombuis. De kombuis is praktisch ingericht met een drie pits gaskooktoestel, een ruime koelkast en een diepe spoelbak. Dit alles in een fraai afgewerkt kombuis blad. De salon bank aan stuurboord zijde is een meer dan comfortabele zit met goed uitzicht rondom en biedt plaats aan vier personen.        

  De stuurmansstoel die vast, maar vrijdragend van de vloer gemonteerd is aan de bakboordzijde, biedt een veilige zit met goed uitzicht rondom. Vanaf hier heeft men een goed uitzicht over het instrumenten en motor bediening paneel en liggen deze zaken zoals boegschroefbediening dan ook onder direct handbereik. 

  Boven de stuurstand is in het dak een enorm zonneluik verwerkt; volledig beschut kan de stuurman zich binnen zittend, toch buiten wanen. Indien de weersomstandigheden dit toelaten kan dit luik volledig geopend worden! Onder de vloer van de stuurhut bevindt zich het motorruim. Hierin staat geplaatst een sterke maar zeer stille vier cilinder Deutz diesel motor van 83 pk, die ruim voldoende vermogen verzorgt ook bij wind en stroming tegen. Alle hulpapparatuur is zo opgesteld dat reparatie en onderhoud makkelijk uit te voeren is. Tegen de bakboordzijde is een groot laden-meubel aanwezig, waar diverse spullen in diepe laden goed geborgen kunnen worden.   

  Eigenaarshut
  De eigenaarshut welke afsluitbaar is met een deur, bevindt zich in de voorpunt van het vaartuig en heeft standaard twee enkele kooien in V-vorm opstelling. De bedden zijn compleet uitgerust met lattenbodem en matras. Onder de bedden zijn kasten aangebracht waar ruim plaats is voor het bergen van kleding en dergelijke. Daglicht treedt de eigenaarshut binnen middels een uitstekend te bereiken vluchtluik.

  Gastenhut
  Aan stuurboord zijde bevindt zich na het afdalen van een drie treden trap het gastenverblijf waar een bed is geplaatst met een maximale breedte van 1,20 meter. Het bed is voorzien van een lattenbodem met matras. Onder het bed is een grote bergruimte aanwezig. Middels een gordijn is de gastenhut af te scheiden van de overige ruimten. Een vluchtluik en twee klappende patrijspoorten geven veel daglicht en zorgen voor een comfortabele ventilatie.  

  Douche/toilet

  Aan bakboord zijde bevindt zich het toilet en separate douche ruimte. De doucheruimte, welke voorzien is van een afsluitbare veiligheidsglasdeur, is compleet uitgerust met een extra zit, zodat ook bij zeegang douche tot de mogelijkheden behoort. Het goed gesitueerde toilet bied tevens de opstap naar het vluchtluik. Door de ergonomische opstelling van de wastafel komt de natte cel uitstekend tot zijn recht in deze Kuster A-31. Een goede ventilatie is mogelijk door twee klappende patrijspoorten.  Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   9,40 x 3,50 x 1,00 meter
  Kruiphoogte   2,40 meter
  Materiaal   Staal
  Delen  
 • Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   9,40 x 3,50 x 1,00 meter
  Kruiphoogte   2,40 meter
  Materiaal   Staal
  Rompvorm   Multiknikspant
  Waterverplaatsing   7,5 ton
  Slaapplaatsen   3
  Motor(en)   Vetus - Deutz DT - 4.29 43
  Pk   83
  Brandstoftank   400 liter
  Vuilwatertank   120 liter
  CE-certificering   CE B
 • Naam*     Adres    
  E-mail*    
  Telefoon     Land    
  Opmerkingen*    
  Contact    

  Kuster Yachts

  Kelvinstraat 2D

  8861 ND HARLINGEN

  Tel. +31 (0)517 391054

  Fax +31 (0) 517 391126

  Email: info@kusteryachts.nl

 • &nnbsp;
Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice