Kuster A-45

Kuster A-45

 • Kuster A-45 De Kuster A-45 is een duidelijke maat groter als haar kleinere zussen; zij nodigt u uit om regelmatig het ruime sop te gaan kiezen, heeft zeer goed doordachte verhoudingen in relatie tot belangrijke opstellingen als het gaat om varen op open water. Juist hierdoor maakt het haar tot een uniek vaartuig waar zeer comfortabel langere reizen mee gemaakt kunnen worden. Terwijl bijna alle denkbare apparatuur aan boord

  kan worden geplaatst, kan er zelfs aan permanente bewoning gedacht worden!

  Met een doorvaarthoogte van 3,10 meter biedt zij de mogelijk bijna heel Europa op de binnen wateren te bevaren. Wat het varen op open water betreft staat zij haar mannetje, hierdoor is de Kuster A-45 een echt allround vaartuig!

   

  Kortom, de Kuster A-45 is uw veilige "huisje", die als reisgenoot een trouwe metgezel blijkt te zijn.

   

  Aan Dek

  De Kuster A-45 kenmerkt zich door haar speelse uiterlijk. Qua uitstraling is geen afbreuk gedaan, terwijl binnen een optimaal comfort is verwezenlijkt. Rondom is een robuuste rvs zeereling aangebracht. Het voordek met de ankerlier opstelling is makkelijk toegankelijk vanaf de gangboorden.

   

  Op het stuurdek is de tweede stuurstand gesitueerd. Beschermd tegen weer en wind door de buiskap is het een genot om buiten de Kuster te kunnen besturen, terwijl men alle noodzakelijke apparatuur direct onder handbereik heeft.

  Open kuip

  Tegen de spiegel is een grote diepe open kuip gesitueerd met banken tegen de opbouw van het stuurdek waaronder zich de kombuis en dinette bevinden. Zowel banken als kuipvloer zijn met teak belegd. Onder de vloer van de open kuip bevindt zich een echte kelder waarin vele zaken zoals fietsen zeevast geborgen kunnen worden. Een ruime, in twee delen te openen deur met daarboven een stevige goed afgrendelbare

  klep, zorgen voor een ruime toegang tot de kombuis en dinette. Tevens is er een makkelijke en veilige opstap naar de gangboorden. Robuuste bolders voor het aan- en afmeren zijn vanuit de open kuip makkelijk bereikbaar zonder te hoeven bukken.

   

  Stuurhut / Salon

  Een stevige en geïsoleerde aluminium schuif deur verschaft toegang tot het stuurhuis annex salon. Direct naast de centerlijn van het vaartuig aan bakboordzijde bevindt zich de stuurstand, met daarachter de stuurstoel welke vast op de vloer gemonteerd is, maar toch voldoende versteld kan worden voor een optimale zit. Vanaf hier heeft men goed uitzicht rondom. Bediening van instrumenten en motor liggen onder direct handbereik.

   

  Naast de stuuropstelling bevindt zich geheel aan bakboordzijde de meevaarderszit met navigatiehoek, voorzien van een ruime bak voor menige zeekaart. Tegen de bakboord zijwand en de achterwand van het stuurhuis bevindt zich op een hoger gelegen plateau een ruime zitbank waar zeer comfortabel met 6 personen gezeten kan worden. Ook tijdens het varen heeft men vanaf de zitbank een perfect zicht rondom. Aan stuurboord zijde naast de ingang bevindt zich de elektra kast. Hierin zijn alle zekeringkasten en apparatuur zoals schakelpanelen, meters en dergelijke overzichtelijk opgesteld.

   

  Onder de vloer van de stuurhut bevindt zich het motorruim. Via een groot luik in de vloer kan het motorruim worden betreden. Geplaatst staat een sterke maar zeer stille zes cilinder Deutz diesel motor van 159 pk; ruim voldoende vermogen voor een goede en stille voortstuwing. Alle hulpapparaten zijn zo opgesteld dat onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd.

   

  Kombuis

  De kombuis met dinette die vanuit het stuurhuis en de openkuip middels een 4 treden trap betreden kan worden ligt op het laagst gelegen deel van het vaartuig. In de kombuis die in L vorm geplaatst is aan stuurboord zijde, bevindt zich de gaskookplaat en de oven. Daarnaast zijn vele kasten en laden voor het bergen van proviand aangebracht. Optioneel kan hierin ook de wasmachine geplaatst worden.

   

  De bank van de dinette die zich tegen de wand van het motorruim als ook tegen de bakboord zijde bevindt, biedt ruim plaats voor 4 personen. Tevens is er voldoende ruimte om twee niet al te grote fauteuils bij te plaatsen. Ook bevindt zich tegen de bakboordzijde een ruime proviand kast.

   

  Eigenaarshut

  De eigenaarshut bevindt zich in de voorpunt van het vaartuig en heeft standaard een dubbel bed in de zogenaamde franse opstelling met lattenbodem en matras. Zowel aan stuurboord als aan bakboord zijn ruime kasten in hang- en legopstelling. Een comfortabele zit is geplaatst tegen de gastenhut wand. Deze dient tevens als hulp bij het omkleden, maar fungeert ook als ideale opstap naar het boven de zit

  geplaatste vluchtluik. Voldoende daglicht treedt de eigenaarshut binnen via twee grote vluchtluiken en 2 patrijspoorten.

   

  Gastenhut

  Aan bakboordzijde bevindt zich na het afdalen vanuit het stuurhuis via een vier treden trap, het gastenverblijf. Deze voorziet in een volwaardig dubbel bed met lattenbodem en matras en een ruime hangkast met hiervoor een grote omkleedruimte. Onder het bed zijn twee diepe laden aangebracht.

   

  Toilet / Douche

  Aan stuurboord zijde bevindt zich de natte-cel met toilet en wastafel. De separate douche ruimte die afsluitbaar is met een veiligheidsglasdeur is voorzien van een extra zit. Twee patrijspoorten en een makkelijk toegankelijk vluchtluik geven een goede lichtinval en extra ventilatie bij het douchen. Zowel toiletruimte als douche zijn uiteraard zeer ruim uitgevoerd.

   

  Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   13,65 x 4,65 x 1,25 meter
  Kruiphoogte   3,00 meter
  Materiaal   Staal
  Delen  
 • Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   13,65 x 4,65 x 1,25 meter
  Kruiphoogte   3,00 meter
  Materiaal   Staal
  Rompvorm   Multiknikspant
  Waterverplaatsing   20,5 ton
  Slaapplaatsen   4
  Motor(en)   Vetus-Duetz DT66
  Brandstoftank   2200 liter
  Vuilwatertank   180 liter
  CE-certificering   CE B
 • Naam*     Adres    
  E-mail*    
  Telefoon     Land    
  Opmerkingen*    
  Contact    

  Kuster Yachts

  Kelvinstraat 2D

  8861 ND HARLINGEN

  Tel. +31 (0)517 391054

  Fax +31 (0) 517 391126

  Email: info@kusteryachts.nl

 • &nnbsp;
Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice