Kuster C-42

Kuster C-42

 • Kuster C-42

  Een nieuw concept in de jachtbouw moet daadwerkelijk iets toevoegen aan wat al bedacht is. Niet alleen toevoegen in de zin van een zich onderscheidend uiterlijk, maar liefst ook bijdragen aan plezier en veiligheid tijdens het varen, beter benutte ruimte in het interieur met meer comfort, meer sfeer en meer privacy.

  Een schip, dat ook buiten de pieren gebracht wordt, moet zich zo comfortabel mogelijk gedragen en zo min mogelijk water overnemen. Een wendbaar schip hoeft koersstabiliteit niet in de weg te staan en een hoge boeg hoeft een lage afstap midscheeps niet te verhinderen, want het uitgangspunt is en blijft de mens!

  Voorop bij de ontwikkeling van dit schip stond váren, en wel met zo veel mogelijk plezier en zo weinig mogelijk kopzorg. Een schip van goede komaf; een Kuster als reisgenoot!      

  Aan Dek  
  De Kuster C-42 heeft uiteraard alle kenmerken die ook de andere lengte maten in zich hebben, een iets uitwaaierende romp, de zo excentrieke zeeg, het negatieve boeisel; alle zaken die deze Kuster een zo stoere maar tevens elegante uitstraling geven. Het zeer ruime achterdek, het zogenaamde campagne-dek, biedt een vrij rondom uitzicht over het water, terwijl toch alle communicatie met de stuurman of stuurvrouw mogelijk is. Met alle mogelijke navigatie apparatuur ergonomisch opgesteld is het vanaf de vast opgestelde stuurbank comfortabel varen. Het windscherm met daarin gemonteerde robuuste ruitenwissers staan borg voor een perfecte zit uit weer en wind.

  De rondom aangebrachte hooggelegen zeereling met op de juiste plaatsen aangebrachte handrelingen geven een veilig gevoel wanneer men aan dek staat. Vanaf het campage-dek bereikt men middels een vaste trede het gangboord. Deze is breed uitgevoerd zodat eenvoudig naar het voordek kan worden gelopen om bijvoorbeeld de mast te kunnen laten zakken wanneer een lagere doorvaarthoogte gewenst is. Zwaar uitgevoerde rvs bolders zijn op de juiste plaatsen aangebracht om menig meerlijn te kunnen beleggen.      
    
  Salon  
  Vanaf het campagnedek kan men via een goed afsluitbare aluminium deur de salon bereiken. De 5-treden trap is direct aan stuurboord geplaatst zodat kostbare bergruimte niet verloren gaat. De salonbank met tafel, welke tevens als dinette dienst doet, is op een hoger gelegen plateau geplaatst. Hier kunnen comfortabel 6 personen plaatsnemen waarbij ook het zicht naar buiten royaal mag worden genoemd.
        
  Onder het plateau zijn 2 diepe laden aangebracht voor bijvoorbeeld de zeekaart of andere boekwerken. Aan stuurboord zijn diverse kasten en laden aangebracht. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een LCD-televisie scherm zodat ook ’s avonds na het varen rustig een film kan worden bekeken. Onder de salonvloer is de motorkamer geplaatst. Via een goed geïsoleerd luik kan middels de rvs trap het motorruim worden betreden. De volledig geïsoleerde ruimte is uitgevoerd met verlichting zodat inspecties altijd mogelijk zijn. De robuuste 6 cilinder Vetus Deutz dieselmotor staat centraal opgesteld, met daar omheen de hulp systemen. Onderhoud is daardoor makkelijk uitvoerbaar.      
    
  Kombuis / Kantoor  
  Afdalend vanuit de salon is aan stuurboord de kombuis geplaatst met een L-vormig werkblad. Volop kastruimte is aanwezig evenals diverse laden voor het bestek. Optioneel kan hier, netjes achter een deur, de wasmachine/droger combinatie worden geplaatst zodat langer verblijf aan boord tot de mogelijkheden behoort. Het ergonomisch opgestelde werkblad biedt genoeg ruimte terwijl toch kookplaat en spoelbak op de juiste wijze zijn aangebracht. Middels het open karakter in het interieur van de Kuster C-42 is er vanuit de salon direct contact met de kombuis.

  Aan bakboord, tegenover de kombuis, bevindt zich de kantoorruimte. Een ruim bureaublad biedt plaats aan kaarten, boekwerken en natuurlijk de laptop    
         
  Eigenaarshut / Natte cel  
  Onder het achterdek bevindt zich de riante eigenaarshut met toilet- en douche ruimte. Hoewel alle ruimte is benut is er toch volop stahoogte in de eigenaarshut. Het king-size bed dat grenst aan de spiegel waarin 2 vluchtluiken zijn aangebracht, staat centraal opgesteld. Hierdoor kan de lade onder het bed prima worden benut voor bijvoorbeeld het wasgoed. Naast het bed is aan beide zijden een verhoging aangebracht om een ideale instap naar het bed te bieden. Aan stuurboord bevindt zich een volledige kastenwand met zowel hang- als leg mogelijkheden. Aan bakboord is tevens een kastenwand geplaatst.

  De natte cel is compleet uitgevoerd met een elektrisch toilet en wasbak. De separate douchecabine kan worden afgesloten middels een veiligheidsglas deur. De douche is voorzien van een extra zit, waardoor comfortabel douchen altijd mogelijk is. Eénhandel mengkranen bieden nog meer comfort, evenals de vele opbergmogelijkheden in de toiletruimte. Ventilatie en lichtinval is ruim aanwezig middels zes klappende patrijspoorten en de goed toegankelijk vluchtluiken in de spiegel.      
    
  Gastenhut / Gastentoilet  
  De gastenhut met ruime omkleedmogelijkheden bevindt zich in de voorpunt. Naast volop bergruimte voor kleding en schoeisel is aan bakboordzijde een stapelbed geplaatst. Standaard worden alle bedden voorzien van lattenbodems en dikke matrassen. Een extra zitje met zitkussen biedt veel comfort bij het omkleden. 

  Voor het wasgoed is een fraaie opberglade onder het zitje aanwezig. Het op de juiste plaats aanwezige vluchtluik geeft in combinatie met de 2 klapbare patrijspoorten een goede lichtinval naar de gastenhut. Direct naast de gastenhut aan bakboord bevindt zich het gastentoilet. Een ruime toiletruimte uitgevoerd met elektrisch toilet, een grote spoelbak en volop bergruimte voor de handdoeken geven deze Kuster een wel heel bijzonder karakter!

  Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   12,50 x 4,35 x 1,15 meter
  Kruiphoogte   2,70 meter
  Materiaal   Staal
  Delen  
 • Ontwerp   Willem Nieland
  Afmetingen   12,50 x 4,35 x 1,15 meter
  Kruiphoogte   2,70 meter
  Materiaal   Staal
  Rompvorm   Multiknikspant
  Waterverplaatsing   16,5 ton
  Slaapplaatsen   4
  Motor(en)   Vetus-Duetz DT66-170
  Brandstoftank   1750 liter
  Vuilwatertank   180 liter
  CE-certificering   CE B
 • Naam*     Adres    
  E-mail*    
  Telefoon     Land    
  Opmerkingen*    
  Contact    

  Kuster Yachts

  Kelvinstraat 2D

  8861 ND HARLINGEN

  Tel. +31 (0)517 391054

  Fax +31 (0) 517 391126

  Email: info@kusteryachts.nl

 • &nnbsp;
Kuster Yachts | Kelvinstraat 2D | 8861 ND HARLINGEN | Tel. +31 (0)517 391054

© 2015 Kuster Yachts | Links | Realisatie: Think Twice